Palvelut suunnittelijoille

Meillä suomalaisilla on ainutlaatuinen yhteys puuhun. Puu palauttaa meidät luontoon ja sen iättömään rauhallisuuteen. Puu tuo lämpöä sisustukseen, vaikuttaa myönteisesti akustiikkaan ja on materiaalina ekologinen.

Puun rohkealla hyödyntämisellä loihditaan viihtyisiä tiloja, ja me suomalaiset osaamme puun käytön paremmin kuin kukaan muu.

Puu on materiaalina pehmeä ja lämmin, toisaalta jykevä ja kestävä. Puu on materiaali, joka kestää sukupolvelta toiselle. Meillä Siparilassa tärkeää on tehdä puulla rakentamisesta nopeaa ja helppoa, estetiikkaa unohtamatta.

Lataa Siparilan sisustuspaneelien tekstuuritiedostot

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Palvelumme suunnittelijoille ja arkkitehdeille

Meillä on ollut kunnia tehdä yhteistyötä suunnittelijoiden ja arkkitehtien kanssa 20 vuoden ajan. Olemme saaneet olla mukana sadoissa projekteissa, pienissä ja suurissa. Tarjoamme 20 vuoden kokemuksemme ja puurakentamisen osaamisemme sinun käyttöösi.

Etsimme jatkuvasti uusia muotoja ja pintakäsittelymenetelmiä, jotta asiakkaillamme olisi mahdollisuus hyödyntää puuta luovasti ja ennakkoluulottomasti.

Luodaan trendejä yhdessä ja rakennetaan puusta jotain, mitä ei ole ennen nähty!

Lue case-esimerkki Metsä Groupin Pro Nemus -vierailukeskuksesta, joka on malliesimerkki modernista puuarkkitehtuurista.

MetsäGroupin vierailukeskus on verhoiltu Siparila Topcoat ulkovehrouspaneelilla
Metsä Groupin Pro Nemus -vierailukeskus on malliesimerkki modernista puuarkkitehtuurista.
MetsäGroupin vierailukeskus on verhoiltu Siparila Topcoat ulkovehrouspaneelilla
Pro Nemus on pelkistetyn kaunis.

Tuotteet

Alamme pioneereina olemme saaneet olla mukana uudistamassa Suomen ulkoverhous- ja sisustuspaneeleiden markkinoita. Teemme jatkuvasti tuotekehitystä yhteistyössä suunnittelijoiden ja arkkitehtien kanssa, jotta voisimme tarjota kotien rakentajille Suomessa ja ulkomailla uusia, innovatiivisia ja käyttäjälähtöisempiä ratkaisuja. Haluamme tuoda viimeistellyt ja aidosta puusta rakennetut tuotteemme kaikkien saataville.

"Puu kestää aikaa ja on yhä useamman asiakkaan ykkösvalinta"

”Puussa minua viehättää ennen kaikkea sen aitous, terveydelliset vaikutukset ja luonnonmukaisuus. Elävyytensä ansiosta puu kaunistuu vanhetessaan, kun taas keinotekoisissa materiaaleissa asia on päinvastoin – ne ovat kauneimmillaan asennuspäivänä. Myöskään pienet kolhut eivät herätä puupinnassa huomiota, koska ne tietyllä tapaa jopa kuuluvat puuhun.

Lisäksi asiakkaat ovat jatkuvasti kiinnostuneempia ekologisuudesta, ja puumateriaalit ovat siinä ylivertainen valinta.

Siparilan tuotteita olen käyttänyt paljon, ja parasta niissä on niiden ulkonäkö, laadukkuus, asentamisen helppous ja laaja saatavuus. Myös asiointi suoraan Siparilan kanssa on helppoa ja sovitut asiat hoituvat mutkitta.”
– Sirkka-Liisa Hietaniemi, Sisustusarkkitehti, Jetta-Talo Oy

Miksi yhä useampi valitsee puun?

Aito puu on ilmeikäs ja kestävä materiaali haastaviinkin projekteihin. Se on vastuullisen rakentajan valinta, sillä puurakentaminen kuluttaa vähemmän luonnonvaroja ja energiaa. Puulla on myös antibakteerisia sekä sisäilmaa ja akustiikkaa parantavia ominaisuuksia. Yhdessä nämä tekijät tekevät siitä rakennusmateriaalin, joka edistää ihmisten hyvinvointia kauaskantoisesti.

Luonnollisuus ja elävyys tekevät puusta ainutlaatuisen

Luonnossa kaikki on uniikkia ja ainutlaatuista. Identtisyyttä ei ole. Jokainen puupaneeli ja -lauta on samalla tapaa uniikki – toista samanlaista ei ole olemassa. Siksi kaikki puusta rakennettu on yksilöllistä ja aitoa.

Puusta on mahdollisuus muokata juuri sen näköinen ja muotoinen kuin itse haluaa, kuitenkin puun luonnollisen kauniit ominaisuudet huomioiden. Oksat kuuluvat puuhun, myös sydänpuun vivahteikas värivaihtelu tulee esille erityisesti kuultavissa sävyissä.

Puu voimaannuttaa

Puu on lämmin ja pehmeä. Sen lähellä on hyvä olla. Puu heijastaa kauniisti valoa tehden tilasta avaran ja viihtyisän. Luonnollisuutensa ansiosta puun katsominen ja koskettaminen vähentää tutkitusti stressiä. Myös kaikuminen vähenee puun akustiikkaominaisuuksien ansiosta. Puu on hygroskooppinen materiaali, jolla on kyky varastoida ja luovuttaa kosteutta. Tällä on suotuisia vaikutuksia sisäilmaan, erityisesti kuivien talvipakkasten aikana.

PALA sisustuspaneeli, sävy: kuultava koivu

Puu on ekologinen rakennusmateriaali

Täysin puusta rakennettuun omakotitaloon vaadittava puumäärä kasvaa Suomen metsissä reilusti alle 10 sekunnissa takaisin, kun määrä lasketaan puun biomassana. Vastaavasti puukerrostaloon vaadittava materiaali kasvaa Suomen metsissä alle 30 sekunnissa.

Puu sitoo hiilidioksidia eikä siitä rakentaminen kuluta luonnonvaroja tai energiaa läheskään yhtä paljon kuin muu rakentaminen. Jos Euroopan asuntorakentaminen perustuisi betonin sijaan puuhun, luonnonvarojen kulutus vähenisi jopa 70 prosenttia nykyisestä. Samalla rakennusmateriaalien valmistuksen ja rakentamisen aikainen energiankulutus vähenisi 40 prosenttia ja hiilidioksidipäästöt pienenisivät 60 prosentilla. (Lähde: Rakennustiedon RT-ympäristöselosteet ja Metsäteollisuus ry)

Toteutuneita projekteja

Puu tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet yksilöllisten pintojen toteuttamiseen. Tutustu projekteihin, joissa Siparilalla on ollut kunnia olla mukana.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Siparila - Passion for Wood