Leveät, valmiiksi maalatut ulkoverhouspaneelit

Leveät ulkoverhouslaudat tuovat julkisivuun näyttävyyttä. Voit valita materiaaliksi männyn tai kuusen ja sävyiksi peittävän, kestokuultavan tai kuultavan sävyn. Leveät ulkoverhouspaneelit valmistetaan valmiiksi maalattuina, piilokiinnitettävinä TOPCOAT®-paneeleina tai perinteisenä höylähirsi profiilina, joka on saatavana myös ilman pintakäsittelyä. Valitsemalla valmiiksi teollisesti maalatun ulkoverhouksen vältyt lukuisilta ulkomaalaukseen liittyviltä riskeiltä, jotka voivat pilata talosi ulkoverhouksen. Lisäksi parannat talosi säänkestävyyttä ja pidennät huoltoväliä paneeleiden piilokiinnitettävän muodon ansiosta.

Näyttävä julkisivu - kerralla valmista!

Leveät ulkoverhouspaneelit tarjoavat näyttävän vaihtoehdon perinteiselle ulkoverhoukselle. Leveät ulkoverhouspaneelit voidaan valmistaa kuusesta tai männystä sinun toivomustesi mukaan. Kuusesta valmistetut paneelit käsitellään täysin valmiiksi peittävissä, kestokuultavissa ja kuultavissa sävyissä. Männystä saatavana on teollisesti valmiiksi maalatut kuultavat sävyt. Höylähirsi paneelin osalta valittavanasi on säänkestävä piilokiinnitettävä muoto tai perinteinen päältäkiinnitys. Höylähirsipaneelit ovat saatavissa myös ilman pintakäsittelyä. Paneeliprofiilit valmistetaan piilokiinnitettäville TOPCOAT®-profiileille.

Leveät kuusi ulkoverhouspaneelit

Kuusesta valmistetut leveät ulkoverhouspaneelit on saatavissa valmiiksi maalattuna peittävissä, kestokuultavissa ja kuultavissa sävyissä

Lue lisää!

Leveät mänty ulkoverhouspaneelit

Männystä valmistetut leveät ulkoverhouspaneelit on saatavissa valmiiksi maalattuina kuultavissa sävyissä

Lue lisää!

Leveää ja säänkestävää puupintaa

1. Turvallinen ja kestävä

Turvallinen ja kestävä, koska teollinen pintakäsittely suojaa paneeleita kosteudelta, homeelta ja UV-säteilyltä.

 

2. Nopea ja helppo

Nopeampi ja helpompi, koska pelkkä asennus riittää – työmaalla ei tarvitse maalata kuin katkaisupinnat.

3. Vähemmän muotoelämistä

Liimatusta aihiosta valmistetut paneelit eivät kieroudu ja kutistuminen on pienempää kuin massiivipuulla

 

4. Tasaisen kaunis lopputulos

Tasaisen kaunis lopputulos syntyy valmiin tasalaatuisen maalipinnan ja piilokiinnityksen ansiosta

Teollinen pintakäsittely suojaa taloasi kosteudelta, homeelta ja UV-säteilyltä

Leveiden TOPCOAT® -ulkoverhouspaneeleiden paksu ja naulaton maalipinta kestää pidempään luonnonvoimien kulutusta kuin perinteinen päältänaulattava julkisivu.

Teollinen pintakäsittely kuivissa ja vakioiduissa tehdasolosuhteissa takaa puulle parhaan mahdollisen suojan säätä, hometta ja kulutusta vastaan.

Teollinen pintakäsittely suojaa kosteudelta, homeelta ja UV-säteilyltä:

 1. Pohjamaalaus 60 tunnin sisällä höyläyksestä, jotta suoja-aineet imeytyvät puuhun parhaiten estäen puun sinistymisen ja homehtumisen
 2. Puulle kovan kalvon muodostava pintamaalaus tehtaamme kuivissa olosuhteissa

Lopullisen suojan paneeleille antaa niiden piilokiinnityksen mahdollistava muoto. Muodon ansiosta naulojen ja hakasten kannat jäävät seuraavan paneelin alle piiloon, mikä estää veden ja epäpuhtauksien pääsyn puun solukkoon.

TOPCOAT paneeli 28*220 liimattu kuusi, kuultava 5087

Nopea ja helppo – maalaa työmaalla vain paneelien katkaisupinnat

Ainoa työvaiheesi työmaalla on paneelien asentaminen paikalleen, koska valmiiksi maalatuissa ulkoverhouspaneeleissa on käyttövalmis maalipinta. Piilokiinnityksen ansiosta naulat tai hakaset jäävät seuraavan paneelin alle piiloon, eivätkä ne näin riko maalipintaa tai päästä vettä puun solukkoon. Katkaisupinnat saat maalattua samaa sävyä olevalla paikkamaalilla.

Julkisivu on täysin valmis heti, kun olet asentanut viimeisen paneelin paikalleen.

 • Nopeuta rakentamista ja työmaan läpimenoaikaa
 • Välty ulkomaalauksen riskeiltä
 • Asenna keskellä talvea tai keskellä kesää – sateessa tai auringonpaisteessa
 • Et maksa pitkiä telinevuokria, koska sää ei vaikuta asennusaikaan
 • Helpota työmaan edistymisen suunnittelua ja aikataulutusta
Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

Edullisin vaihtoehto, koska et joudu maksamaan maalauskuluja

Leveät ulkoverhouspaneelit voidaan valmistaa valmiiksi maalattuna, joten työmaalla tehtävästä pintamaalauksesta ei synny kuluja. Teollisesti peittomaalatut ja kestokuultavat pinnat kestävät kulutusta 10-20 vuotta sääoloista, ilmansuunnistaja ja rakennuksen arkkitehtuurisista yksityiskohdista riippuen. Muista, että kuultavien puupintojen huoltomaalausväli on 2-5 vuotta.

Valmiiksi maalatut leveät ulkoverhouspaneelit ovat muodoltaan piilokiinnitettäviä. Piilokiinnityksessä kiinnitysjäljet jäävät piiloon, mikä parantaa julkisivun säänkestävyyttä, estää naulankannoista valuvat vesivanat eikä maalipinta halkeile muutaman vuoden päästä kiinnitysjälkien kohdalta.

Leveillä ulkoverhouspaneeleilla materiaalihukka on pienempää. Leveillä paneeleilla julkisivu paneloidaan nopeasti ja päätyponttaus mahdollistaa joustavat jatkokset. Ilman päätyponttausta hukkaan menee jopa 10 paneelia sadasta, kun taas päätyponttauksen ansiosta hukkaan menee vain 1-3 paneelia sadasta.

Päätyponttauksen ansiosta paneelit voidaan kiinnittää suoraan toisiinsa, eikä paneelien kiinnitys ole enää sidoksissa ruodelautoihin.

Leveä ulkoverhouspaneeli Topcoat-W 28x270 mm, sävy: ebenholz
Joensuun Ellin opiskelija-asunnot

Tyylikäs, leveä ulkoverhouspaneeli - täysin valmiiksi maalattuna

Leveät ulkoverhouspaneelit tuovat näyttävyyttä julkisivuun ja ovat parhaimmillaan suurilla pinnoilla. Leveät ulkoverhouspaneelit valmistetaan valmiiksi maalattuna, mikä pitää rakentamisen kokonaiskustannukset hallussa. Ei ylimääräisiä teline- ja maalauskuluja tai sopivien maalausäiden odottelua.

4 askelta valmiiseen ulkoverhoukseen:

 1. Valitse materiaaliksi kuusi tai mänty
 2. Valitse muodoksi TOPCOAT-paneeli tai perinteinen höylähirsi
 3. Asenna paneelit paikalleen
 4. Ulkoverhous on valmis, kun viimeinen paneeli on paikallaan
 5. Huoltomaalaus tulee tehdä aikaisintaan 10 vuoden päästä tuotteessa riippuen

Huom! kuultavien sävyjen huoltomaalausväli 2-5 vuotta

Leveät kuusi ulkoverhouspaneelit

Riskit, joilta vältyt käyttämällä valmiiksi maalattua ulkoverhouspaneelia:

1. Kosteus ei pääse puun solukkoon

Kosteus ei pääse puun solukkoon naulan kannoista, koska ne ovat piilossa ponttien alla. Päältänaulattavissa paneeleissa naulan kannat rikkovat maalipinnan, josta kosteus pääsee puuhun.

2. Home ei jää maalikerrosten alle

Home ei jää maalikerrosten alle, koska tehtaallamme teollinen pintakäsittely estää paneelien homevauriot.

3. Maalaussää ei pilaa ulkoverhoustasi

Et voi pilata talosi ulkoverhousta huonon maalaussään takia, koska valmiiksi maalattuja ulkoverhouspaneeleita ei tarvitse maalata enää työmaalla. Käsittelyä vaativat ainoastaan katkaisupinnat.

4. Rakentaminen ei pysähdy maalaussään odotteluun

Rakentaminen ei pysähdy oikeanlaisen maalaussään odottelun vuoksi: Jos ilmankosteus on yli 80%, niin maali ei kuivu tasaisesti ja se voi halkeilla. Liian kylmä tai liian kuuma sää estää maalin tasaisen kiinnittymisen. Auringonpaiste kuivattaa maalin liian nopeasti, eikä se näin ehdi kiinnittyä puuhun tarpeeksi hyvin.

5. Maali ei ala hilseilemään

Maali ei hilseile tai lohkeile vääränlaisen maalin, maalaustekniikan tai maalaussään vuoksi.

Asennus on helppoa

Siparila TOPCOAT®  ja hirsipaneeli ovat piilokiinnitettäviä ulkoverhouspaneeleita. Täysin valmiiksi maalattu ulkoverhous nopeuttaa rakentamista, ja paneelien piiloon naulauksen ansiosta ainoaksi työvaiheeksi rakentamisessa jää vain asennus. TOPCOAT®  paneeleiden päätyponttaus mahdollistaa joustavat jatkokset asennuksen edetessä. Ulkoverhouspaneelit eivät vaadi pintakäsittelyä työmaalla. Valmiiksi maalattuja ulkoverhouspaneeleita voidaan käyttää niin uudis- kuin korjausrakentamisessa.

Katso asennusvideo

10 vuoden takuu valmiiksi maalatuille TOPCOAT®-paneeleille

Lähes 20 vuoden kokemuksemme ansiosta luotamme tuotteisiimme 100 %. Tiedämme kuitenkin sen, että sinulle tämä voi olla ensimmäinen kerta, kun harkitset tuotteidemme käyttöä. Luottamustasi on vaikea lunastaa yhdessä yössä, mutta 10 vuotta pitäisi riittää. Siksi tarjoamme valmiiksi maalatuille peittäville sekä kestokuultaville sävyille ja piilokiinnitetyille TOPCOAT®-tuotteillemme  10 vuoden takuun, kun noudatat takuuehtojamme. Kuultavissa sävyissä takuu ei ole voimassa.

Siparilaan luottavat sekä arkkitehdit, ammattirakentajat että yksittäiset rakentajat

Ota yhteyttä

Siparila - Passion for Wood