Siparila - Passion for Wood
Siparila - Passion for Wood
Hae
Tarjouspyyntö
0

Kuinka sisustetaan moderni sauna?

Sauna on suomalaisen kodin sydän. Siellä rentoudutaan ja puhdistaudutaan päivän pölyistä.  Saunan sisustukseen on viime vuosina tullut lisää sävyjä ja materiaaleja perinteisten saunamateriaalien rinnalle. Moderni sauna voidaan sisustaa kodin värimaailmaa mukaillen tai aivan omaksi kokonaisuudekseen.

Moderni sauna voidaan rakentaa yhden sävyn ympärille

Oletko ikinä haaveillut täysin valkoisesta saunasta? Vai haluaisitko rentoutua savusaunamaisen tummassa saunassa? Modernin saunan sisustukseen voidaan valita yksi sävy, jonka ympärille saunan sisustus rakennetaan. Esimerkiksi valkoisilla STRUKTUURI-saunapaneeleilla pieneenkin saunaan loihditaan valoisa ilme.

modernin saunan paneelit
Valkoisilla STRUKTUURI-paneeleilla pieneenkin saunaan loihditaan valoisa ilme. Voit tutustua tuotteeseen tästä.

Struktuuri-paneeleiden kohokuvioinen pinta tuo puun syyt ja oksakuvion esille, mikä estää liian kliinisen vaikutelman syntymistä. Valkoisen saunan sisustuksen voi täydentää valkoisilla LAUDE-laudoilla. Valmiiksi kuultavan valkoiseksi sävytetyt, melkein 30 cm leveät laudat ovat piste iin päälle moderniin saunaan.

modernin saunan lauteet
Valkoisen saunan sisustuksen voi täydentää valkoisilla LAUDE-laudoilla. Voit tutustu tuotteeseen tästä.

STRUKTUURI-paneeleiden värivalikoimasta löytyy valkoisen lisäksi myös luonnollinen hiekan sävy ja kuultava musta. Erityisesti mustien paneelien rinnalle sopivat täydellisesti vaaleat haapalauteet.

moderni sauna mustat paneelit
Erityisesti mustien paneelien rinnalle sopivat täydellisesti vaaleat haapalauteet. Voit tutustu tuotteeseen tästä.

Moderni sauna voi myös mukailla luonnonmukaisia sävyjä, joissa puun luonnollinen kauneus pääsee oikeuksiinsa.

Struktuuripaneeli Poro-sävyyn käsiteltynä. Voit tutustu tuotteeseen tästä.

Tutustu lisää STRUKTUURI-paneeleihin

Tutustu lisää LAUDE-lautoihin

Helmiäissävyillä ripaus kimallusta moderniin saunaan

Saunan sisustukseen ripaus itämaista mystiikkaa saadaan ruskean ja harmaan helmiäissävyillä. Helmiäissävyillä pintakäsitelty STRUKTUURI-paneelin pinta kimaltelee tahdikkaasti valon vaikutuksesta eikä varmasti jätä ketään kylmäksi. Helmiäisharmaan sävy käy hyvin koko saunan sisustukseen ja tummaa sisustusta voi keventää vaalealla laudemateriaalilla.

Moderni sauna helmiäisharmaa paneeli
Helmiäisharmaan sävy käy hyvin koko saunan sisustukseen ja tummaa sisustusta voi keventää vaalealla laudemateriaalilla. Voit tutustu tuotteeseen tästä.

Lämmin helmiäisruskea on uusi sävy modernin saunan sisustamiseen. Helmiäiskimallus ruskean päällä pehmentää ruskeaa sävynä ja tuo tyylikkäästi esiin kuusen oksat ja syykuvion. Helmiäisruskean saunapaneelin kumppaniksi sopii hyvin kuultavan harmaat leveät laudelaudat, jotka tuovat ripauksen viileyttä modernin saunan sisustukseen.

Moderni sauna helmiäisruskea paneeli
Struktuuripaneelin helmiäisruskeassa sävyssä on ripaus kimallusta. Voit tutustua tuotteeseen tästä.

Moderni sauna kiuas

Tutustu lisää STRUKTUURI-paneeleihin

Moderni sauna rakentuu eri puulajeja yhdistämällä

Haapa, koivu ja saarni ovat tulleet suomalaiseen saunaan jäädäkseen. Jokaisella puulajilla on omat ominaispiirteensä, joita yhdistelemällä moderniin saunaan saadaan elävyyttä. Vaalea Haapa on syykuvioltaan rauhallinen ja sitä käytetään paljon laudemateriaalina. Haapa puun lustokuvio on kuitenkin voimakas, mikä tulee näkyviin haapaa pintakäsiteltäessä revontulen loimua muistuttavina tummuusasteen vaihteluina. Vaaleutensa ansiosta HAAPA paneelien päälle asettuu modernissa saunassa kauniisti valkoisen, harmaan ja mustan sävyt. Haapa puusta kauniin tekee myös sen lähes oksaton ulkoasu.

Haapa saunapaneeli, kuultava valkoinen
Kuultavan valkoinen HAAPA-saunapaneeli tuo valoisuutta saunaan. Voit tutustua tuotteeseen tästä.

Haapa paneelien kanssa moderniin saunaan kauniisti sointuu ylellinen saarni. Saarni on syykuvioltaan elävää ja tuo mukavaa rytmikkyyttä VIRE-paneelin kolmiulotteisella pinnalla. Saarnista valmistettua VIRE paneelia voi käyttää sekä valkoisen että mustan Haapa saunapaneelin seurana. Mustassa sisustuksessa saarni tuo valoa modernin saunan sisustukseen, kun taas valkoisten haapa paneelien kanssa saarni toimii tehokkaana katseen vangitsijana.

Vire-paneeli kuultava valkoinen, Haapa-saunapaneeli, kuultava musta, Laude-lauta kuultava valkoinen
Musta HAAPA-paneeli ja kuultavan valkoinen VIRE saarni
Moderni sauna valkoinen haapa-paneeli
Valkoinen HAAPA-paneeli ja kuultavan valkoinen VIRE saarni

Tutustu lisää HAAPA-paneeleihin

Tutustu lisää VIRE-paneeleihin

Alvar Aallonkin suosima koivu tuo moderniin saunaan klassista tyylikkyyttä. Koivu on syykuvioltaan rauhallinen, jonka pintaa piristävät pienet tummat oksat. Koivun luontainen sävy taittuu keltaiseen, jota voi pehmentää käsittelemällä koivun kuultavalla valkoisella. Koivun huonona puolena on sen muita materiaaleja hankalampi asennettavuus. Koivu-paneeleilla on vahva oma tahto ja ne ehtivät usein kieroutumaan asennusta odottaessaan.

Siparila KOO2-paneeli, koivu
Koivusta valmistetulla KOO2-paneelilla sisustettu sauna. Voit tutustu tuotteeseen tästä.

Paneelien asennus pystyyn vai vaakaan

Saunoissa on perinteisesti käytetty vaakapanelointia. Modernissa saunassa paneelit voidaan asentaa myös pystyyn. Pystyyn asennetut paneelit tukevat vaikutelmaa korkeudesta. Pystyyn asennettuna saunaan voi luoda myös kuutioimaista vaikutelmaa jatkamalla seinien vertikaalista panelointia samassa linjassa myös katon läpi.

VIRE paneeli, kuultava valkoinen saarni
VIRE-paneelia kuultavan valkoisena saarnina ja kuultava valkoinen haapa.

Myös moderni sauna on alttiina suurille kosteus- ja lämpötilavaihteluille. Tästä johtuen asennuksessa on huolehdittava paneeleiden alle jätettävästä tuuletusraosta sekä katkaisupintojen käsittelystä. Kaikki Siparilan sisustuspaneelit ovat piilokiinnitettäviä, mikä tarkoittaa sitä, että asennusjäljet jäävät seuraavan paneelin alle piiloon. Näin vesi ei pääse vahingoittamaan puuta naulankannoista. Muista kuitenkin aina kuivata lauteet hyvin saunomisen jälkeen sekä antaa saunan kuivaa kylpemisen jälkeen. Näin materiaalit pysyvät kauniina pitkään.

Struktuuripaneeli sopii hyvin niin saunan panelointiin kuin pesuhuoneen kattomateriaaliksi.

Katso video kuinka Siparilan STRUKTUURI-paneeli asennetaan

Sinua saattaisi kiinnostaa nämä tuotteet

STRUKTUURI-saunapaneeli

HAAPA-saunapaneelit

VIRE-saunapaneelit

LAUDE-lauta

Voit myös tutustua kaikkiin saunatuotteisiimme kätevästi tästä

Tutustu lisää saunatuotteisiimme

Ota yhteyttä! Contact us

Askarruttaako jokin? Ota yhteyttä – palaamme asiaan mahdollisimman pian!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.