Omakotitalo meren sylissä

Petri ja Jonna tekivät unelmastaan totta ja rakennuttivat perheelleen kodin meren äärelle. Moniulotteinen talo on sisustettu pehmein sävyin ja sisustuspaneeleille on annettu kekseliäästi tilaa. Jonna ja Petri ovat jo tovin asuneet vakituisesti meren rannalla Luvialla. Täällä moni mökkeilee, ihan kuten Jonna ja Petrikin aluksi. Pari hankki merenrantapaikan kokeillakseen olisiko heistä täällä pysyvästi asujiksi.

STRUKTUURI paneeli, sävy: valkoinen

Tontilla olleet vanhat rakennukset purettiin ja ensin pykättiin pystyyn sauna. Samalla ranta-alue aallonmurtajineen ja kivetyksineen laitettiin kuntoon. Kesäkotielämä tuntui sen verran mukavalta, että tovin saunarakennuksessa kesiä vietettyään pari päätti rakennuttaa kasvaneelle perheelleen talon. Mökkipaikasta sukeutuikin vakituinen koti, josta lapsetkin ovat olleet innoissaan. Muutto Porista Luvialle oli yllättävän kivuton.

Luonnonläheisyyttä paneeleilla

Sunhousen suunnittelema talo valmistui perheen käyttöön vuonna 2015. Petri kertoo, että kaikki on suunniteltu asumismukavuutta ja toimivuutta ajatellen. Lapsiperheelle tärkeitä asioita ovat arjen toimivuus ja turvallisuus. Tarpeeksi isot kodinhoitotilat ja riittävästi valaistu piha ovat olleet tärkeitä asioita viihtyvyyden kannalta ja luoneet turvaa syksyn pimeisiin hetkiin. Hyvin tärkeää on tietysti ollut myös kodin sisustus.

Seinäpanelointi: STRUKTUURI paneeli valkoinen Kattopanelointi: KOO2 paneeli musta

– Halusimme kotiimme lämpöä ja tunnelmaa materiaalien ja värien muodossa. Puupinta oli ykkösvalintamme ja siksi panelointi tuntui sopivalta. Siparilan tuotteet löysimme messuilta ja ihastuimme niihin kertaheitolla Jonna selventää.

VIRE sisustuspaneeli, sävy: kuultava hiekka

Perhe kertoo yhteistyön sujuneen saumattomasti Siparilan kanssa. Ammattitaitoinen myyjä osasi suositella tuotteita ja kertoa niiden vaihtoehdoista seikkaperäisesti. Lopulta valinnat oli helppo värisävyjen osalta tehdä. Lue makuuhuoneen sisustamisesta lisää kattavasta artikkelistamme!

USVA paneeli, sävy: helmiäisharmaa

Taidolla tehty

Perhe luotti projektissaan ammattilaisiin. Rakennusliike JTS Oy teki talon viimeistelyjä myöten. Heidän kauttaan tuli myös äärettömän taitava puuseppä Kari Silander. Huoliteltu työnjälki on tärkeää paneelien asennuksessa ja siitä asukkaat antavatkin kiitosta. Lue keittiön sisustamisesta lisää kattavasta artikkelistamme!

STRUKTUURI paneeli, sävy: valkoinen
STRUKTUURI paneeli, sävy: valkoinen

– Pystyimme jättämään karmilistat ja muut ylimääräiset asiat suunnitellusti pois, sillä asennus on tehty erittäin ammattitaitoisesti puusepän kädenjälki näkyen, Petri sanoo.

Tässä kodissa on kaikki sopivasti kohdillaan. Alakerrassa on suuret yhteiset tilat, joista erityisesti keittiön madallettu katto luo kivaa tunnelmaa. Lue 7 vinkkiä olohuoneen sisustamiseen täältä!

KOO2 sisustuspaneeli, sävy: musta

Kyseisen katon sisäpanelointi on tehty mustalla KOO2-paneelilla. Kylpyhuone on kodin ehdoton helmi. Suurten ikkunoiden antama maisema kohti merta hakee vertaistaan. Aistikas tunnelma on luotu modernilla laatoituksella yhdistettynä tunnelmalliseen Vire-seinäpaneeliin.

VIRE sisustuspaneeli, sävy: kuultava hiekka

Puuhakkaan perheen koti

Elämä on meren rannalla pujahdellut sujuvasti uomiinsa. Lapset tottuivat nopeasti uuteen kotipaikkaansa ja kouluista löytyi heti kavereita. Täällä luonto on lähellä ja ympärillä sopivasti tilaa. Touhukas nelikko viettää vapaa-aikansa joskus matkustellen, mutta hyvin paljon kotona puuhastellen.

– Meillä tuntuu aina olevan jokin projekti meneillään. Kun yhden saa valmiiksi ja hetken hengähtää, niin seuraava on melkein aloitettu. Kyllä täällä riittää tekemistä niin paljon kuin vain jaksaa, Petri naurahtaa.

USVA sisustuspaneeli, sävy: helmiäisharmaa

Teksti Tanja Hakala
Kuvat Johanna Lehtinen

Siparilan tuotteet kohteessa: Vire, KOO2, Struktuuri, KOO4 ja Usva-paneelit

Siparila - Passion for Wood