Jälleenmyyjät Etsi jälleenmyyjä

Siparila - Passion for Wood

TOPCOAT®FIRE – palosuojattu ulkoverhous

Siparila TOPCOAT®FIRE on palosuojattu ulkoverhous, jonka ominaisuudet täyttävät vaativimman B-s1, d0-rakennustarvikeluokan. Palosuojatut ulkoverhouspaneelit soveltuvat käytettäväksi kerrostalojen, hoivakotien ja muiden P1-paloluokkaan kuuluvien julkisten rakennusten julkisivuissa. Saatavana peittävissä ja kuultavissa sävyissä. Siparilan palosuojatuille ulkoverhouspaneeleille on myönnetty CE-merkki.

TOPCOAT® ulkoverhous palosuojattuna

Siparila TOPCOAT® paneelit on mahdollista palosuojakäsitellä B-s1, d0-rakennustarvikeluokkaan, joka soveltuu käytettäväksi P1-luokan rakennuksissa. Puun palosuojauksessa käytetään vesiohenteista maalia, joka paisuu kuumuudessa ja muodostaa eristävän vaahtokerroksen sekä näin ollen hidastaa paloa. Valmiiksi maalatut paneelit tehostavat rakentamista etenkin talviaikaan ja säästävät kustannuksia myös kesällä. TOPCOAT® ulkoverhouspaneelien erityislaatuinen muotoilu jättää kiinnitysjäljet piiloon, eivätkä epäpuhtaudet ja vesi pääse vahingoittamaan puuta kiinnitysjäljistä. Palosuojatut ulkoverhouspaneelit ovat myös aina päätypontattuja, mikä nopeuttaa asentamista ja vähentää materiaalihukkaa.

CE-merkinnällä varmistettua laatua

Palosuojatut ulkoverhouspaneelit valmistetaan suojaamalla TOPCOAT®-ulkoverhouspaneelit palosuojakäsittelyllä. Palosuojattujen ulkoverhouspaneelien huoltomaalausväli on 10 vuotta. Palosuojatun ulkoverhouksen CE-merkintä vaatii, että ulkopuolinen valvontaviranomainen tarkistaa tehtaan tuotantoprosessin säännöllisesti. Tämä takaa sen, että ulkoverhous on turvallinen käyttää ja täyttää sille asetetut vaatimukset. Jotta julkisivu säilyy kestävänä ja näyttävänä, se on kuitenkin muistettava tarkistaa vuosittain mahdollisten vaurioiden varalta sekä pestä tarvittaessa lika ja epäpuhtaudet julkisivun pinnalta pois. 

Tutustu Topcoat-ulkoverhouspaneeliin tarkemmin

Siparilan palosuojattua ulkoverhousta Mäihä-kohteen parvekkeella

Soveltuu julkisiin rakennuksiin

Palosuojatut ulkoverhouspaneelit on suojattu korkeimpaan B-s1, D0-paloluokkaan. Palosuojauksessa parannetaan puun palonkesto-ominaisuuksia palosuojamaalauksella. Paloluokituksen mukaisesti puun savuntuotto ja palavien pisaroiden esiintyminen palon yhteydessä on jo luonnostaan hyvällä tasolla. Puun palosuojauksella pyritäänkin ensisijaisesti rajoittamaan puumateriaalien osallistumista paloon. Puun palosuojaus on tehtävä tarkasti valvotuissa olosuhteissa, ulkopuolisen toimijan tarkastaman tuotantoprosessin mukaisesti. Puun palosuojauksessa käytetään vesiohenteista maalia, joka paisuu kuumuudessa ja muodostaa eristävän vaahtokerroksen sekä näin ollen hidastaa paloa. Palosuojattua ulkoverhouspaneelia voidaan käyttää kerrostalojen, hoivakotien ja muiden P1-paloluokan rakennusten julkisivuissa.

 

 

Lue lisää palosuojatusta ulkoverhouksesta

Siisti ilme pienemmällä hävikillä

Palosuojattujen TOPCOAT®-paneelien päätyponttaus mahdollistaa sujuvat jatkokset suurillakin pinnoilla. Päätyponttauksen ansiosta paneelit voidaan kiinnittää suoraan toisiinsa, eikä paneelien kiinnitys ole sidoksissa ruodelautoihin. Näin kaikki paneelit saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti, ja asennuksessa syntyvä materiaalihukka vähenee jopa 10 %. Päätypontattujen paneelien saumat ovat tiiviit ja huomaamattomat, joten ulkoverhous saa eheän ja siistin ilmeen. 

Kyrönmaan palvelukodissa on käytetty palosuojattua paneelia
Palosuojattu ulkoverhous Allas Sea Pool-kohteessa

Palosuojatut paneelit valmistetaan aina tilauksesta

Palosuojatut ulkoverhouspaneelit valmistetaan aina tilauksesta. Valitse julkisivuusi soveltuva ulkoverhouspaneelin muoto, sekä paksuus ja leveys. Palosuojatut ulkoverhouspaneelit voidaan valmistaa peittomaalattuna tai kuultavaksi käisteltynä.

Ota yhteyttä! Contact us

Askarruttaako jokin? Ota yhteyttä – palaamme asiaan mahdollisimman pian!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.