HOAS Tuuliniitty

Kohde
HOAS Tuuliniitty, Espoo
Rakennusvuosi
2021
Asuntojen määrä
165 kpl


Käytetyt tuotteet:

Platta julkisivulevy
TOPCOAT®W-ulkoverhous

Projektin kategoriat:


Ulkoverhous

Espoon Tapiolaan keskustaan nousi keväällä 2021 Suomen toisiksi korkein puukerrostalo sekä tiettävästi maailman korkein CLT-tilaelementtitalo. Kerrostalossa on 13 kerrosta, 165 asuntoa sekä 4 433 m² asuintilaa.

Tuuliniityssä julkisivuratkaisuna on käytetty Siparilan 20 mm paksuisia, valmiiksi maalattuja PLATTA-julkisivulevyjä (vaalea osa) sekä TOPCOAT-W-ulkoverhouspaneeleita (tummanharmaa osa). Sekä PLATTA että TOPCOAT ovat valmiiksimaalattuja ja piilokiinnitettäviä. Tällöin yksikään naulankanta ei jää näkyviin, vaan naulankannat jäävät aina viereisen julkisivulevyn pontin alle piiloon. Lopputuloksena on täysin naulaton julkisivu. Tämä parantaa julkisivun säänkestävyyttä, koska vesi ja epäpuhtaudet eivät pääse vahingoittamaan puun solukkoa naulankannoista.

Projektissa käytetyt kehittämämme CLT-julkisivupaneelit käsiteltiin tehtaallamme Tikkurilan Ultra Pro 30:llä, mikä suojaa ulkoverhousta säältä, kosteudelta, auringonvalolta sekä lialta. Näin ulkoverhoilu säilyy kauniina pitkään, eikä huoltomaalaus ole ajankohtainen seuraavan 15 vuoteen. Valmiiksi maalatut julkisivulevyt ja ulkoverhouspaneelit nopeuttivat rakennusprosessia selvästi, koska ne ovat nopeita asentaa, eikä niitä tarvinnut maalata työmaalla kertaakaan. Ainoaksi työvaiheeksi jäi siis julkisivun asennus.

Puu on erinomainen valinta kerrostalojen ulkoverhoiluun, sillä puu heijastaa valoa luonnollisesti, mikä tekee julkisivusta vivahteikkaan. Puu ei myöskään ime lämpöä tai kylmyyttä samalla tapaa kuin kivi, joten lämpötilavaihtelut eivät näy sisällä samalla tapaa kuin kivitaloissa.

Ekologiset arvot ovat saaneet suurta jalansijaa koko yhteiskunnassa, mutta erityisen paljon nuorten keskuudessa. Siksi hiilineutraali puukerrostalo on erinomainen valinta kerrostaloon, jossa on pelkkiä opiskelija-asuntoja. Lisää puurakentamisen merkityksestä koko yhteiskunnallemme ja luonnolle voit lukea linkin takaa.

Lue lisää PLATTA-julkisivulevyistä.

Lue lisää TOPCOAT-ulkoverhouspaneelista.

Leveä julkisivulevy sopii hyvin korkean rakennuksen ulkoverhoiluun.
Julkisivulevyt - Platta
Mustat päädyt tuovat elävyyttä rakennukseen.
Platta on puinen, kaunis ja leveä julkisivulevy.
Julkisivulevyt - Platta
Leveät muodot tekevät julkisivusta tyylikkään geometrisen.
Siparila - Passion for Wood