Jyväskylän Puukuokka

Kohde
Puukuokka 1, Jyväskylä
Rakennusvuosi
2014
Rakennuttaja
Lakea Oy
Suunnittelija
Anssi Lassila, OOPEAA
Ulkoverhouksen asennus
Siparila


Käytetyt tuotteet:

LEHTIKUUSI-verhous Topcoat-S
Ulkoverhouspaneeli Topcoat®-S

Projektin kategoriat:


Ulkoverhous

 Paloturvallinen kokonaisuus näyttävyydestä tinkimättä

Jyväskylän Kuokkalaan nousi syksyn 2014 aikana 8-kerroksinen Puukuokka, joka on Suomen korkein puukerrostalo. Puukuokan on suunnitellut arkkitehti Anssi Lassila OOPEAA:sta.

Kohteen ulkoverhouksessa on käytetty Siparilan piilokiinnitettävää TOPCOAT® UTS 28×145 ulkoverhouspaneelia pystypanelointina. Valmiiksi maalatuilla ulkoverhouspaneeleilla säästettiin rakennusurakan kokonaiskustannuksissa, koska julkisivua ei tarvinnut enää maalata asentamisen jälkeen. Paikalla asennettu ulkoverhous mahdollistaa myös näyttävän lopputuloksen, kun elementtimäisyys katoaa ulkoverhouksesta ja suunnittelijalle jää vapaammat kädet ulkoverhouksen suunnitteluun.

Puukuokan ulkoverhoilun toteuttamisesta vastasi Siparila Woodworks -asennuspalvelu. Osaurakkana toteutettu julkisivu on rakennuttajalle kustannustehokas vaihtoehto, jossa ulkoverhouksen valmistajana ja asentajana toimii sama taho. Puukuokka on paloturvallinen kokonaisuus, jossa on käytetty alimmassa kerroksessa palosuojattua TOPCOAT® UTS 28×145 ulkoverhouspaneelia. Sillä saavutetaan korkein paloluokka B-s1, d0.

Siparila topcoat wood cladding, Puukuokka
Valmiiksi pintakäsitelty, asennusvalmis TOPCOAT®-ulkoverhouspaneeli säästää työmaalla aikaa ja urakan kokonaiskustannuksia.
Puukuokan on suunnitellut Anssi Lassila, OOPEAA. Siparila WoodWorks-asennuspalvelu häivyttää elementtimäisyyden rakennuksesta ja antaa vapaammat kädet julkisivujen suunnitteluun.
Topcoat wood siding, Puukuokka
Siparila wood cladding, Puukuokka
Puukuokan ensimmäisen kerroksen julkisivussa on käytetty palosuojattua ulkoverhousta. Rakennus kuuluu korkeimpaan B-s1,d0-paloluokkaan.
Siparila - Passion for Wood