Kariston koulukeskus

Kohde
Kariston koulukeskus, Lahti
Rakennusvuosi
2010
Rakennuttaja
Rakennus Varte Oy
Arkkitehti
Arkkitehtitoimisto Tilatakomo Oy


Käytetyt tuotteet:

Topcoat®-ulkoverhouspaneeli UTV 28 mm x 170 mm

Topcoat®-ulkoverhouspaneeli UTS 28 mm x 133 mm

Topcoat®-ulkoverhouspaneeli UTS 28 mm x 108 mm

Ulkoverhouslauta KH-HS 25 mm x 75 mm

Kestokuultava ulkoverhous Topcoat®-S
Kestokuultava ulkoverhous Topcoat®-V

Projektin kategoriat:


Ulkoverhous

Saumaton ulkoverhous elementtirakenteisiin

Kariston koulukeskuksessa ja monitoimitalossa korostuvat puutaloalueen identiteetti ja yhteisöllisyys. Projektin kiteytti ajatus saman katon alla olemisesta, mikä on ohjannut keskuksen suunnittelua ja rakentamista. Etelään avautuva, aaltoileva katos antaa suojan pihajulkisivuille ja toimii oleskelupaikkana sadepäivinä. Vapaa muoto viittaa luontoon ja koulun ekologisiin arvoihin.

Siparila vastasi Kariston koulukeskuksen julkisivujen ulkoverhouspaneeleiden valmistuksesta. TOPCOAT®-ulkoverhouspaneelin avulla rakennukselle saatiin kestävä ja ilmeikäs julkisivu, joka mahdollistaa rikkaan muotokielen käytön rakentamisessa. Elementtien saumat saadaan tyylikkäästi piiloon, kun ulkoverhouspaneelit kiinnitetään julkisivuun vasta pystytyksen jälkeen. Julkisivuna on käytetty kuultokäsiteltyä 28 mm paksua TOPCOAT® vaaka- ja pystylaudoitusta 108 mm, 133 mm ja 170 mm leveänä. Katoksen kaarevissa osissa on käytetty 25 x 75 mm lautaa. Jyrkemmin kaartuva verhoilu on vanerin ja ohuen puusäleen yhdistelmä.

Pälkäneläinen Eridomic Oy vastasi kohteen katto-, välipohja- ja seinärakenteiden toteutuksesta. Rakenteet toteutettiin puurakenteisina suurelementteinä, joiden ulkoseinät ovat kuusi metriä leveitä. Myös väli- ja yläpohjat ovat puuelementtirakenteisia.

Siparila topcoat wood cladding, Karisto
Kuultokäsitellyn TOPCOAT®-ulkoverhouspaneelia sävyttää luonnollinen puu.
Siparila cladding, Karisto
Kariston pintamateriaalina on käytetty UTV (28x170) ja UTS (28x108 & 133) muotoisia ulkoverhouspaneeleita.
Siparila wood cladding, Karisto
Puuta voidaan käyttää myös kaarevissa pinnoissa.
Siparila wood siding, Karisto
Siparila TOPCOAT®-ulkoverhouspaneeli mahdollistaa naulattomat puupinnat, joiden säänkestävyys on normaalia paneelia parempi.
Siparila - Passion for Wood