Siparila - Passion for Wood
Siparila - Passion for Wood
Hae
Tarjouspyyntö
0

TOAS Kauppi

Kohde
TOAS Kauppi, Tampere
Rakennusvuosi
2021
Asuntojen määrä
72 kpl


Käytetyt tuotteet:

LEHTIKUUSI-verhous Topcoat-V

Projektin kategoriat:


Ulkoverhous

Tampereen Kalevassa sijaitseva TOAS Kauppi on puurakenteinen kerrostalo, joka verhoiltu täysin Siparilan lehtikuusesta valmistetulla Topcoat UTV -ulkoverhouspaneelilla, jossa on palosuojaus. Kohde sijaitsee Kaupin urheilumaastojen ja TAMKin välittömässä läheisyydessä. Kohteessa on yhteensä 8 kerrosta ja 72 asuntoa, jotka muodostavat 2 306,5 m² asuintilaa, joten kyseessä on iso puukerrostalo.

Ekologiset arvot ovat saaneet suurta jalansijaa koko yhteiskunnassa, mutta erityisen paljon nuorten keskuudessa. Siksi hiilineutraali puukerrostalo on erinomainen valinta kerrostaloon, jossa on pelkkiä opiskelija-asuntoja. Lisää puurakentamisen merkityksestä koko yhteiskunnallemme ja luonnolle voit lukea linkin takaa.

TOAS Kaupin julkisivussa on käytetty pelkästään lehtikuusesta valmistettua Topcoat UTV -ulkoverhouspaneelia. Paneelit ovat palosuojattuja, mikä tekee puukerrostalosta turvallisen paikan asua. Palosuojaus hidastaa palon etenemistä, jolloin evakuoinnille on reilusti aikaa. Lisäksi sammutustyöt ehditään aloittamaan niin, että palon leviäminen päästään estämään.

Puulle ominaiset sävyvaihtelut korostuvat lehtikuusesta valmistetuissa paneeleissa, mikä tuo kerrostaloon kaunista lisävivahdetta ja lämpöä. Puun kauneuden kruunaa paneelien piilokiinnitteisyys, mikä takaa sen, että yhtäkään naulankantaa ei jää näkyviin. Lopputuloksena on täysin naulaton julkisivu. Piilokiinnitteisyys lisää myös paneelien säänkestävyyttä, koska vesi ei pääse imeytymään näkyvistä naulankannoista puun solukkoon. Tällöin paneelien ulkonäkökin säilyy ryhdikkäänä puun harmaantuessa kelomaisen kauniiksi vuosien saatossa.

Lehtikuusesta valmistettua ulkoverhouspaneelia ei tarvitse pintakäsitellä, sillä lehtikuusi materiaalina kestää UV-säteilyn ja kosteuden rasitusta.

Lue lisää lehtikuusesta valmistetuista ulkoverhouspaneeleista täältä.

Vaakaverhous korostaa kerrostalon haitarimaista muotoa.
Puun eri sävyt tuovat julkisivuun lämmintä eloa.
Puinen kerrostalo on ilahduttava näky kivitalojen ja asfaltin keskellä.
Paneelien väliin jää ryhtiä tuova ura.
Ota yhteyttä! Contact us

Askarruttaako jokin? Ota yhteyttä – palaamme asiaan mahdollisimman pian!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.