Jälleenmyyjät Etsi jälleenmyyjä

Siparila - Passion for Wood

Siparilan vienti vetää – kauppa Alankomaihin voimakkaassa kasvussa

Alankomaat on noussut yhdeksi puisia ulkoverhoustuotteita ja sisustuspaneeleita valmistavan Siparilan merkittävimmistä vientimaista. Yrityksen vienti Alankomaihin on kasvanut kahdessa vuodessa nollasta yli 2 miljoonaan euroon. Tämän vuoden tilauskanta on jo lähes vuoden 2018 tasolla.

Siparilan Vaajakosken tehtaalta Keski-Suomesta kulkee Alankomaihin kaksi rekkalastillista tuotteita joka viikko. Viime vuonna Alankomaiden vienti kattoi Siparilan liikevaihdosta lähes 10 % ja suunta on ylöspäin: tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä kauppaa maahan on tehty jo puolet koko viime vuoden arvosta.

Ilmastonmuutos ja rakentamisen trendit vauhdittavat puulla rakentamista

Rakentamisen ekologiset ja elinkaareen liittyvät kysymykset ovat tällä hetkellä hyvin tärkeitä teemoja rakennusalalla Keski-Euroopassa. Puu jatkaa hiilinieluna toimimista myös käsittelyn jälkeen, joten puurakentamisessa on paljon potentiaalia ilmastonmuutoksen torjuntaan.

– Ilmaston lämpenemisestä käytävän keskustelun ansiota arkkitehdit Hollannissa ovat alkaneet suosia suunnitelmissaan uusiutuvia luonnonvaroja, kuten puuta. Siparilan hollantilaisen jälleenmyyjäkumppanin Interfacan toimitusjohtaja Bert Huijsman sanoo.

ulkoverhouspaneelit toimistorakennuksessa

Euroopan poliittinen tilanne heijastuu maan rakennusalaan.

– Lähestyvä Brexit on tuonut Hollantiin nyt paljon painetta rakentamiseen. Brittein saarilta on siirtynyt paljon ihmisiä ja yrityksiä Amsterdamiin, jotka tarvitsevat toimitiloja ja asuinrakennuksia, jatkaa Huijsman.

Eurooppaan asennusvalmiilla puurakennustuotteilla

Keski-Euroopassa suositaan helposti asennettavia ja säänkestäviksi käsiteltyjä tuotteita. Puun etu rakennusmateriaalina on sen helppo työstettävyys, keveys sekä kestävyys.

– Olemme kehittäneet palosuojattuja ja valmiiksi maalattuja ulkoverhouspaneeleita Keski-Euroopan kysyntään. Lämpökäsittelyn ansiosta pehmeä kuusipuu yltää samaan lujuusluokkaan kuin sademetsien kovapuut, kertoo Siparilan toimitusjohtaja Juha Sojakka.

Kaikki Siparilan käyttämä puu on PEFC-sertifioitua, mikä takaa, että puu on korjattu kestävällä tavalla ja metsän monimuotoisuutta kunnioittaen.

– Hollantilaiset arvostavat ympäristösertifioituja tuotteita, ja me pystymme vastaamaan myös näihin vastuullisen rakentamisen vaatimuksiin, Sojakka sanoo.

Palosuojattu ulkoverhouspaneeli toimistorakennuksessa

Rakennustuotteiden vienti vaatii nopeaa reagointia ja ketterää palvelua

Kasvun mahdollisuuksia Keski-Euroopassa riittää, vaikka esimerkiksi Saksan ja Ranskan markkinoille onkin vaikea päästä vahvojen paikallisten toimijoiden vuoksi. Myös asiakkaiden projektikohtaisiin tarpeisiin on pystyttävä vastaamaan ketterästi.

– Yhdessä kuormassa voi olla usean eri projektin tuotteet tarkkoine kappalemäärineen ja pituuksineen. Kattavan raaka-ainetoimittajien verkostomme ansiosta pystymme vastaamaan joustavasti asiakkaiden tarpeisiin, Sojakka kuvaa kaupan luonnetta.

Sojakka uskoo, että Siparilan kasvu Euroopassa löytyy lähivuosina edelleen lisääntyvästä ulkoverhoustuotteiden kysynnästä. Kiinnostus puun käyttöön sisustuksessa voi avata mahdollisuuksia myös sisustuslevyille ja -paneeleille. Ulko- ja sisäverhoustuotteissa on vientiä kehitetty pitkäjänteisesti Skandinavian ja Euroopan markkinoiden lisäksi myös valtamerten takaisille markkinoille.

Lisätietoja:

Juha Sojakka
Siparila Oy, toimitusjohtaja
juha.sojakka(a)siparila.fi
+358 44 333 4610

 

Siparila on vuonna 2003 perustettu suomalainen perheyritys, joka valmistaa aidosta puusta koteihin ja julkisiin tiloihin ulkoverhous- ja sisäverhouspaneeleita, listoja sekä liimalevyjä. Siparila kehittää puusta ratkaisuja, jotka säästävät aikaa ja kokonaiskuluja rakentajilta tekemällä puutuotteet tehdasoloissa täysin valmiiksi pintakäsittelyä myöden. Siparilan asiakkaita ovat rakennusliikkeet, rautakaupat, arkkitehdit sekä omatoimiset rakentajat. Siparilan tehtaat sijaitsevat Vaajakoskella, Parkanossa, Kajaanissa ja Myllykoskella. Siparila työllistää 130 puualan ammattilaista ja sen liikevaihto on 34,5 miljoonaa euroa.

Ota yhteyttä! Contact us

Askarruttaako jokin? Ota yhteyttä – palaamme asiaan mahdollisimman pian!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.