Siparila - Passion for Wood
Siparila - Passion for Wood

Sisäverhouspaneelit kodin sisustuksessa

Aidosta puusta valmistetut sisäverhouspaneelit ovat ekologinen ja kestävä valinta kodin sisustusmateriaaliksi. Puu kestää hyvin aikaa ja kolhuja. Puulla ei aina tarvitse sisustaa suuria pintoja vaan puuta voi käyttää monipuolisesti myös pienissä tiloissa. Jo pienikin pinta aitoa puuta tuo kodin sisustukseen lämpöä ja kodikkuutta.

Sisäverhouspaneelit tehosteseinänä

Sisäverhouspaneeleita ei tarvitse aina käyttää suurilla pinnoilla. Kaikki sisäverhouspaneelit toimivat loistavasti tehostemateriaalina tapettien ja maalien rinnalla. Tehosteseinään paneelia valitessa kannattaa miettiä tilaa kokonaisuutena. Minkälaista tunnelmaa tilaan halutaan? Halutaanko puulla rauhoittaa sisustusta vai kenties luoda sisäverhouspaneeleilla katseenvangitsija sisustettavaan tilaan?

Sisäverhouspaneelit Vire
VIRE-sisustuspaneeli kuultavan hiekan sävyssä. Voit tutustua tuotteisiin tästä.

Sisäverhouspaneelit ovat luonnollisimmillaan vain kevyesti pintakäsiteltyinä. Kotiin voi tuoda lämpöä sisustamalla yhden seinän esimerkiksi koivusta valmistetulla PALA-paneelilla. PALA-paneelit kiinnitetään liimalla, mikä mahdollistaa paneelien asennuksen kalanruotokuvioon, tiililadontaan tai jotain muuta kuviota mukaillen. Vain mielikuvitus on rajana 😊

Sisäverhouspaneelit Pala
PALA-paneeli kuultava valkoinen koivu. Voit tutustua tuotteisiin tästä.

Tehosteseinäksi soveltuvat täydellisesti myös metalliset helmiäissävyt. Helmiäissävyillä pintakäsitellyt sisäverhouspaneelit tuovat metallista kimallusta sisustukseen. USVA-sisäverhouspaneeleiden mikrohiottu pinta tekee puun pinnasta taianomaisen. STRUKTUURI-paneeleilla helmiäissävyillä voi sisustaa myös saunan.

Sisäverhouspaneelit USVA
USVA sisustuspaneeli helmiäisharmaan sävyssä. Voit tutustua tuotteisiin tästä.

Tutustu yllä oleviin tuotteisiin tästä

VIRE-sisustuspaneelit

PALA-sisustuspaneelit

USVA-sisustuspaneelit

Sisäverhouspaneelit kattomateriaalina

Sisäverhouspaneelit toimivat hyvin kattomateriaalina. Puu tuo sisustukseen lämpöä ja kodikkuutta ja tämä onnistuu loistavasti suurten kattopintojen kautta. Perinteisen valkoisen sisäverhouspaneelin sijaan kattopaneelina voi käyttää hiekan sävyistä STRUKTUURI-sisäverhouspaneelia tai viilentää kodin sisustusta vaikka harmaalla RAILO-sisäverhouspaneelilla.

Sisäverhouspaneelit STRUKTUURI
STRUKTUURI-paneeleiden kohokuvioinen pinta tuo luonnon lähelle. Voit tutustua tuotteisiin tästä.

Kun asennat sisäverhouspaneeleita kattoon, suunnittele tarkasti paneeleiden jatkoskohtien rytmitys. Kannattaa myös tarkistaa onko paneelissa päätypontti vai ei. Päätypontatut sisäverhouspaneelit on helppo jatkaa eikä jatkoksia täydy kohdentaa runkopuihin. Sisäverhouspaneelit, joissa ei ole päätyponttia, voi asentaa myös kattoon, mutta tällöin jatkokset täytyy kohdistaa tiukkaan puskusaumaan ruodelaudan kohdalle.

RAILO paneeli, kuultava harmaa
Kattomateriaalina kuultava harmaa RAILO. Voit tutustua tuotteisiin tästä.

Tutustu yllä oleviin tuotteisiin tästä

STRUKTUURI-sisustuspaneelit

RAILO-sisustuspaneelit

Sisäverhouspaneelit seinäpintojen sisustamisessa

Sisäverhouspaneeleilla sisustetaan tyylikkäästi korkeita tiloja. Puu auttaa miellyttävän akustiikan luomisessa ja on hyvä materiaali kaikumisen ehkäisyssä. Sisäverhouspaneelit ovat yleensä 2350, 2800, 3600 mm pitkiä. Jalopuumateriaaleissa pituus vaihtelee 1400 -2800 mm välillä raaka-aineen saatavuudesta riippuen. Korkeilla seinäpinnoilla jatkoskohtia voi piilottaa sijoittamalla sisäverhouspaneelien jatkokset juoksevasti paneloinnin lomaan. Suoraan linjaan sijoitettu jatkos on usein liian silmiinpistävä. Seinäpintojen paneloinnissa oikeuksiinsa pääsee esimerkiksi Ristomatti Ratian suunnittelemat kolmiulotteiset VIRE-sisäverhouspaneelit. Ne tuovat tilaan mielenkiintoista valon ja varjon vaihtelua.

VIRE sisustuspaneeli, kuultava valkoinen saarni
VIRE sisustuspaneeli kuultava valkoinen saarni. Voit tutustua tuotteisiin tästä.

Tutustu yllä oleviin tuotteisiin tästä

VIRE-sisustuspaneelit

Sisäverhouspaneelit keittiön sisustuksessa

Sisäverhouspaneeleita voi käyttää keittiössä aivan yhtä hyvin kuin muissakin kodin tiloissa. Keittiössä lieden ja altaiden takana sisäverhouspaneelit kannattaa suojata lasilevyllä tai muovipleksillä rasva- ja vesiroiskeilta. Tämä helpottaa huomattavasti puhtaanapitoa.

RAILO paneeli, kuultava harmaa
RAILO-sisustuspaneeli kuultava harmaa. Voit tutustua tuotteisiin tästä.

Keittiössä sisäverhouspaneelit voi asentaa laskeutumaan katosta lattialle tai käyttää paneeleita saarekkeen pintamateriaalina. Keittiöön kannattaa valita roiskevesisuojattu paneeli. Myös saunaan tarkoitetut sisäverhouspaneelit soveltuvat hyvin keittiön pintamateriaaliksi.

STRUKTUURI paneeli, kuultava hiekka
STRUKTUURI-paneeli kuultava hiekka. Voit tutustua tuotteisiin tästä.

Tutustu yllä oleviin tuotteisiin tästä

RAILO-sisustuspaneelit

STRUKTUURI-sisustuspaneelit

Sisäverhouspaneelit kodinhoitohuoneen kaappien välitilassa

Kodinhoitohuoneeseen viihtyvyyttä saadaan sisustamalla kaappien välitilat puulla. Kaikki sisäverhouspaneelit soveltuvat hyvin kodinhoitohuoneeseen, koska kosteutta puupinnoille ei pääse siellä kertymään. Kodinhoitohuoneessa voi käyttää samaa sisäverhouspaneelia kuin kodin muissa tiloissa tai valita sisäverhouspaneelit kaappien värimaailmaan soveltuvaksi.

Vire sisustuspaneeli, koivu
VIRE-sisustuspaneeli kuultava valkoinen koivu. Voit tutustua tuotteisiin tästä.

Tutustu yllä oleviin tuotteisiin tästä

VIRE-sisustuspaneelit

Sisäverhouspaneelit kosteissa tiloissa

Kosteat tilat ovat pesuhuoneita ja wc-tiloja. Näissä kosteus kohoaa ja paneelien pinnan täytyy kestää pieniä vesiroiskeita. Muista, että paneelit eivät kestä suoraa vesikosketusta eli esimerkiksi suihkun taakse sisäverhouspaneeleita ei voi asentaa.

Sisäverhouspaneelit VIRE2
VIRE-paneelia voi asentaa niin vaaka kuin pystyyn. Voit tutustua tuotteisiin tästä.

Pesuhuoneen sisustuksessa kattomateriaalilla on suuri rooli. Valkoiset laatat saavat tyylikkäät raamit mustasta katosta. Mikäli saunassa on suuret ikkunat voi saunan sisustustyyliä jatkaa saumattomasti kattopaneeleilla myös pesuhuoneen puolelle.

VIRE interior panel, black
Mattamusta VIRE-paneeli tuo kontrastia vaaleaan sisustukseen. Voit tutustua tuotteisiin tästä.

Valkoiset paneelit tuovat ilmavuutta ja raikkautta saunaan ja pesutiloihin. Varmista kuitenkin aina, että kyseessä oleva valkoinen sisäverhouspaneeli soveltuu kosteisiin tiloihin. Puu kestää hyvin lämpöä ja kosteutta, mutta kaikki pintakäsittelyaineet eivät.

STRUKTUURI sisäverhouspaneelit
STRUKTUURI-paneeleita voi käyttää huoletta saunassa ja pesutilojen katoissa. Voit tutustua tuotteisiin tästä.

Saunassa voi myös yhdistää kahta erilaista sisäverhouspaneelia. Esimerkiksi saarnista valmistetun, kolmiulotteisen VIRE-paneelin rinnalla voi käyttää pintastruktuuriltaan rauhallisempaa HAAPA-saunapaneelia.

Sisäverhouspaneelit SAUNA

Tutustu yllä oleviin tuotteisiin tästä

VIRE-sisustuspaneelit

STRUKTUURI-sisustuspaneelit

HAAPA-saunapaneelit

Sisäverhouspaneelit sängynpäätynä

Nopea ja helppo tapa piristää sisustusta puulla on rakentaa sängynpääty sisäverhouspaneeleista. Sängynpääty on hyvä käyttökohde myös remontista ylijääneille paneeleille. Puinen sängynpääty tuo kodikkuutta ja lämpöä sisustukseen. PALA-paneeleista sängynpääty rakentuu helposti liimaamalla. Paneelit antavat mahdollisuuden myös eri muodoilla leikittelyyn.

Sisäverhouspaneelit PALA2
PALA-paneeleita on saatavissa myös lämpökäsitellystä koivusta valmistettuna. Voit tutustua tuotteisiin tästä.

Myös USVA-paneeleiden metallisilla helmiäissävyillä loihditaan sängynpäädystä sisustuksen katseenvangitsija. Eri harmaan sävyissä oleva helmiäispinta tuo puun syyn mielenkiintoisesti esille ja on hyvä vastakohta valkoisille maalipinnoille.

USVA paneeli, helmiäisharmaa
USVA-paneelin metalliset helmiäissävyt tuovat puunsyyt kauniisti esille. Voit tutustua tuotteisiin tästä.

Tutustu yllä oleviin tuotteisiin tästä

PALA-sisustuspaneelit

USVA-sisustuspaneelit

Ota yhteyttä! Contact us

Askarruttaako jokin? Ota yhteyttä – palaamme asiaan mahdollisimman pian!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.