Siparila - Passion for Wood
Siparila - Passion for Wood
Hae
Tarjouspyyntö
0

Sisusta puulla tyylikäs tehosteseinä

Puu on lämmin ja elävä materiaali kodin sisustuksessa, jota on totuttu näkemään perinteisesti katoissa tai saunassa. Puu soveltuu aivan yhtä hyvin seinien pintamateriaaliksi. Erityisen luovasti puuta voi käyttää sisustuksessa tehosteena. Koska puuta on helppo työstää ja puupaneelit ovat itsessään valmiita sisustamisen ratkaisuja, puutehosteiden käyttö on suhteellisen helppoa.

Esimerkiksi sängynpäädyn tai keittiön välitilan rakentaminen puupaneelista on helppo tapa luoda tilaan upea katseenvangitsija. Liimalla kiinnitettävällä PALA™-paneelilla voi sommitella erilaisia kuviointeja kuten tyylikkään pelkistettyä tiililadontaa tai lämminhenkistä kalanruoto-kuviota. Vain mielikuvitus on rajana! Puusisustamisen etuna on myös pintojen uudelleenkäsittelyn mahdollisuus. Mielen tai maun muuttuessa voidaan pinnan hionnalla ja pintakäsittelyllä antaa aivan uusi säväys puupinnalle.

 

Siparila PALA-paneeli, kuultava koivu

Valmiiksi pintakäsitelty puu on sisustuksessa näppärä vaihtoehto. Esimerkiksi saunassa käytetyn sisäpaneelin voi laittaa toistumaan pesuhuoneen seinässä. Näin pystytään jatkamaan samaa värimaailmaa ja annetaan laatoille lämmin kontrasti. Katossa käytetyn paneelin voi myös vierittää seinälle jatkamalla kattopaneelia ilman jatkoksia huoneen yhdelle seinäpinnalle. Lue makuuhuoneen sisustamisesta lisää täältä.

 

RAILO paneeli, kuultava harmaa

Puu heijastaa valoa kauniisti, eikä siitä heijastuva valo häikäise, vaan tekee puusta elävän. Myös puun syyt pääsevät valossa oikeuksiinsa. Puun käyttö tehosteena antaakin monia mahdollisuuksia esimerkiksi epäsuoran valon käyttöön. Paneelipinnat toimivat kauniisti epäsuorassa valossa, jossa valo ohjataan alhaalta tai ylhäältä seinäpintaa mukaillen. Keittiön sisustamisesta löydät lisätietoa täältä.

Paneloinnin suunnan voi tehosteseinässä valita tilassa olevan valon mukaisesti. Kiinnitä siis huomio siihen, miten valo näyttäytyy huoneessa eri vuorokaudenaikoina, ja millainen valaistus tilassa on. Valolla voi myös korostaa puupintoja kuten on tehty Heli Hämeenniemen suunnittelemassa tyylikkäässä sängynpäädyssä.

Ristomatti Ratian suunnittelema kolmiulotteinen VIRE-paneeli on kiinnostava esimerkki paneelin käytöstä tehosteena. VIREen pinta on muodoltaan epäsymmetrinen ja aaltoileva kolmiulotteinen pinta leikkii varjoilla muuttaen muotoaan katselusuunnasta riippuen. Paneeleiden asennussuuntaan liittykin useita sisustustrendejä – välillä asennussuuntana suositaan vaakapanelointia välillä paneelit asennetaan pystyyn. Pystyyn asennettu sisustuspaneeli korostaa tilan korkeutta ja vaakaan vuorostaan leveyttä. Asennussuunnalla leikittelyllä voidaan tehosteseinän luomaa tunnelmaa muuttaa. Katso 7 vinkkiä olohuoneen sisustamiseen.

 

VIRE paneeli, kuultava valkoinen saarni

 

Ota yhteyttä! Contact us

Askarruttaako jokin? Ota yhteyttä – palaamme asiaan mahdollisimman pian!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.