Thermocoat ulkoverhoustuotteet

Ulkoverhoilulaudan tärkeimpiä ominaisuuksia ovat lahonsietokyky ja hyvä säänkesto.

Thermocoat ulkoverhoustuotteet

Ulkoverhoilulaudan tärkeimpiä ominaisuuksia ovat lahonsietokyky ja hyvä säänkesto. Thermocoat on erinomainen valinta ulkoverhoukseen. Sen lahonkestoluokka on I-II ja käyttöikä on moninkertainen käsittelemättömään puuhun verrattuna. Thermocoat ulkoverhouslaudan kosteuspitoisuus on normaalia puuta puolet alhaisempi ja UV-säteilyn aiheuttama pintahalkeilu on vähäisempää kuin normaalilla puulla.

Thermocoat

Lämpökäsitelty puu - Thermocoat

Lämpöpuu on käsittelemättömään puuhun verrattuna hyvin stabiili materiaali, mikä helpottaa sen työstämistä. Lämpöpuun lämmönjohtokyky on alentunut, minkä johdosta se tuntuu miellyttävältä sekä kylmissä että lämpimissä olosuhteissa. Käsittelyn johdosta puu on pihkaton ja hygieeninen, mikä edelleen lisää käyttömukavuutta. Tuotteet ovat myös hyvin luonnollisia ja myrkyttömiä, sillä käsittelyssä ei käytetä lainkaan kemikaaleja.

Valmistus

Puun lämpökäsittely on ikiaikainen ja luonnollinen menetelmä puun käyttökestävyyden parantamiseksi. Prosessissa jalostetaan puun luontaisia ominaisuuksia korkean lämpötilan (185 – 215 c°) ja vesihöyryn avulla. Kemikaaleja ei käytetä lainkaan. Lämpökäsitellyt tuotteet ovat siis erittäin luonnonmukaisia ja ympäristöystävällisiä. Tuotantoprosessia valvotaan tarkasti ja sitä pystytään ohjaamaan halutunlaisen tuotteen valmistamiseksi säätämällä lämpötilaa, vesihöyryn määrää ja käsittelyaikaa. Kokemuksen myötä olemme pystyneet optimoimaan prosessin eri puulajeille ja erikokoiselle materiaalille sopivaksi.

Valmistusprosessi voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen. Ensimmäisessä vaiheessa puun lämpötila nostetaan nopeasti 100 °C:een ja hitaammin 130 °C:een. Puun kosteusprosentti laskee lähelle nollaa. Vesihöyry estää samanaikaisesti puun halkeilun. Varsinainen lämpökäsittely tapahtuu prosessin toisessa vaiheessa. Lämpötilaa nousee käsittelyasteen mukaan yli 185 °C:een ja se pidetään siinä 2-4 tuntia. Vesihöyry suojaa puuta syttymiseltä ja vaikuttaa kemiallisiin muutoksiin. Viimeisessä vaiheessa lämpötilaa lasketaan vesisumutuksen avulla. Puun kosteus tasaantuu yli 4 prosentin kosteuteen.

Raaka-aine

Tuotteidemme raaka-aineena käytämme pääasiassa suomalaista, PEFC – sertifioitua mäntyä ja kuusta (Pinus Sylvestris ja Picea Abies). Hitaasti kasvanut, tiivissyinen pohjoinen puu on erinomainen materiaali lämpökäsiteltäväksi. Haluamme käyttää ainoastaan korkealaatuista, terveoksaista puutavaraa. Pyrimme pitkäaikaisiin toimittajasuhteisiin lähialueen sahojen kanssa, jotta voimme varmistaa tasalaatuisen materiaalin saannin. Raaka-ainetta ja tuotantoprosessia valvomme jatkuvasti sillä haluamme vastata asiakkaidemme odotuksiin laadukkaista tuotteista.

Tuotteillamme on PEFC – sertifikaatti, joka takaa, että tuotteidemme alkuperä on tiedossa ja sen valvonnan suorittaa ulkopuolinen, riippumaton taho.

 

Ominaisuudet

Lämpökäsitellyn puun parhaimpiin ominaisuuksiin kuuluvat erinomainen lahon kesto ja käyttökestävyys sekä ympäristöystävällisyys ja luonnollisuus. Lämpöpuu on myös käsittelemättömään puuhun verrattuna hyvin stabiili materiaali, mikä helpottaa sen työstämistä. Lämpöpuun lämmönjohtokyky on alentunut, minkä johdosta se tuntuu miellyttävältä sekä kylmissä että lämpimissä olosuhteissa. Käsittelyn johdosta puu on pihkaton ja hygieeninen, mikä edelleen lisää käyttömukavuutta. Tuotteet ovat myös hyvin luonnollisia ja myrkyttömiä, sillä käsittelyssä ei käytetä lainkaan kemikaaleja.

Käyttökestävyys on tuotteen tärkeimpiä ominaisuuksia. Lämpökäsittely parantaa puun sään- ja lahonkesto-ominaisuuksia. Lämpökäsitelty puu sopii käytettäväksi vaihtelevissa ilmastoissa ja olosuhteissa. Tuotteen biologinen kestävyys on erinomainen, lahonkestoluokka on I-II ja sen käyttöikä on moninkertainen käsittelemättömään puuhun verrattuna.

Tutustu ominaisuuksiin

Stabiili

Puun elävyys tuottaa toisinaan ongelmia sen käsittelyssä. Lämpökäsittely pienentää puun tasapainokosteutta, mikä parantaa tuotteen muoto- ja mittapysyvyyttä oleellisesti. Tuotteen käyttöä ja käsittelyä helpottaa se, että lämpökäsitelty puu ei enää muuta muotoaan. Myös maalipinta kestää lämpöpuussa pidempään pienentyneen kosteuselämisen vuoksi.

Ekologinen

Kuluttajat ovat yhä tietoisempia käyttämiensä tuotteiden ympäristövaikutuksista. Käsittelyssämme ei käytetä lainkaan kemikaaleja, ainoastaan korkeaa lämpötilaa ja vesihöyryä. Tuotteissamme emme käytä trooppisia puulajeja, vaan suosimme laadukasta pohjoista puuta ja pyrimme pitkäaikaiseen yhteistyöhön lähialueen sahojen kanssa.

Miellyttävä tuntu

Puutuotteissa pinnan tuntu on tärkeää. Lämpökäsittely alentaa puun lämmönjohtavuutta, minkä johdosta puu tuntuu kuumissakin olosuhteissa miellyttävältä. Tuotteemme ovat myös täysin myrkyttömiä, koska valmistusprosessissa ei käytetä lainkaan kemikaaleja. Prosessin seurauksena puu on myös pihkaton, mikä lisää käyttömukavuutta.

Tyylikäs ja luonnollinen ulkonäkö

Haluamme tarjota tuotteillamme laatua ja luksusta. Lämpöpuun miellyttävä ja lämmin tuntu antaa mahdollisuuden nauttia puun parhaista ominaisuuksista. Tuotteemme ovat hyvin luonnonmukaisia, valmistusprosessissa ei käytetä lainkaan kemikaaleja. Suosittelemme tuotteillemme asianmukaista pintakäsittelyä, ilman käsittelyä tuote harmaantuu kauniisti UV-säteilyn vaikutuksen myötä. Lämpökäsitelty puu luo hienostunutta ja arvokasta tunnelmaa.

Siparila - Passion for Wood