Siparila - Passion for Wood
Siparila - Passion for Wood

PUUTA AIDOIMMILLAAN

Lehtikuusi-tuotteet

Lehtikuusi on luontaisilta ominaisuuksiltaan erittäin kestävä ja kova rakennusmateriaali. Se sisältää luonnon omia suoja-aineita kuten pihkaa, hartseja ja mineraaleja.

Valmistamme lehtikuusesta ulkoverhouspaneeleita ja terassilautoja. Lehtikuusi ulkoverhous voidaan palosuojata tai käsitellä kuultavalla puunsuojalla.

Luonnollinen puupinta

Lehtikuusi ei ulko-olosuhteissa tarvitse pintakäsittelyä, koska se kestää lahoamatta noin 20-30 vuotta maasta irti asennettuna. Lehtikuusi harmaantuu käsittelemättömänä auringonvalon ja kosteuden johdosta kelon harmaaksi noin 2-3 vuoden kuluessa. Väri muuttuu ensimmäisenä kohdista, jotka ovat eniten säälle alttiina ja tasoittuu olosuhteista riippuen muutaman vuoden aikana.

Puun harmaantumista voidaan hidastaa käsittelemällä puu kuultavilla puunsuoja-aineilla. Jotta lehtikuusipinnat säilyvät kestävinä ja näyttävinä, ne on muistettava tarkistaa vuosittain mahdollisten vaurioiden varalta sekä pestä tarvittaessa lika ja epäpuhtaudet puun pinnalta pois.

Valmistamme lehtikuusesta ulkoverhouspaneeleita piilokiinnitettävissä TOPCOAT-ulkoverhouspaneeleiden UTS ja UTV-muodoissa sekä terassilautoja useassa eri leveydessä.

Lehtikuusi ulkoverhoustuotteet

Lehtikuusesta valmistetuilla ulkoverhouspaneeleilla luodaan luonnollinen ilme julkisivulle. Lehtikuusi paneelit valmistetaan piilokiinnitettäville TOPCOAT-profiileille. Paneelien muoto mahdollistaa piilokiinnityksen, joka jättää naulankannat piiloon eikä vesi pääse vahingoittamaan puuta kiinnitysjäljistä. Lopputuloksena kestävä, naulaton julkisivu. Huomaa, että lehtikuusi harmaantuu ajansaatossa.

Lehtikuusi Topcoat-S

Lehtikuusi Topcoat-V

Lehtikuusi-laudat

Lehtikuusi terassituotteet

Lehtikuusi on loistava vaihtoehto kestävän terassin rakennusmateriaaliksi. Se on luontaisilta ominaisuuksiltaan erittäin kestävä ja kova puu. Lehtikuusi sisältää luonnon omia suoja-aineita kuten pihkaa, hartseja ja mineraaleja. Lattioissa lehtikuusen hyvät ominaisuudet korostuvat sen kovuuden ja tiheyden ansioista. Lehtikuusen yleisilme on vaalea ja sitä voidaan tarvittaessa sävyttää tummemmaksi.

Siparilan valmistamien LEHTIKUUSI-terassilautojen ajankohtaiset asennusohjeet löydätte Puuinfon verkkosivuilta.

Lehtikuusi-terassilauta

Milla Alftan valitsi Siparila lehtikuusi-tuotteet omalle terassilleen!

Kohde: TOAS Kauppi

Siparilan palosuojatuilla lehtikuusesta valmistetuilla Topcoat-V ulkoverhouspaneelilla täysin verhoiltu Tampereella sijaitseva TOAS Kauppi.

TOAS Kaupissa on 8 kerrosta ja 72 asuntoa. Asuintilaa kohteessa on kokonaisuudessaan 2306,5 m².

Ulkoverhouspaneelien palosuojaus tekee asumisesta turvallista. Lisäksi hiilineutraali ulkoverhous sopii ekologisiin arvoihin.

Puun sävyvaihtelut ja Topcoat ulkoverhoukselle ominainen piilokiinnitys tekee kokonaisuudesta kauniin ja säänkestävän.

Luonnonkaunis puumateriaali​

Lehtikuusi on luonnonkaunis puumateriaali. Lehtikuusen solurakenne on tiukkasyinen ja muista puulajeista poikkeava eikä siihen imeydy kosteus samalla tavalla kuin esimerkiksi mäntyyn. Puulle tunnusominaisia piirteitä ovat voimakkaasti kehittyneet sydän- ja kesäpuuosa. Punaisenruskeana sydänpuu erottuu selkeästi vaaleasta, ruskeaan vivahtavasta pintapuusta. Kun lehtikuusi on säälle alttiina, muuttuu se ajan myötä harmaaksi eli ”keloontuu”.

Lehtikuusi ulkoverhouspaneelit valmistetaan aina asiakkaan tilauksen mukaan. Voit valita paneelin leveydeksi 95, 120 tai 145 mm. Lehtikuusi ulkoverhouspaneelit voidaan pintakäsitellä kuultavilla puunsuoja-aineilla tai palosuojata täyttämään B-S1, d0-paloluokan vaatimukset. Valmistamme lehtikuusi ulkoverhouksen piilokiinnitettävina Topcoat-paneeleina, jolloin julkisivusta saadaan täysin naulaton.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä! Contact us

Askarruttaako jokin? Ota yhteyttä – palaamme asiaan mahdollisimman pian!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.