Siparila - Passion for Wood
Siparila - Passion for Wood

Valkoinen sisustus – puhdas ja raikas ilme kotiisi

Sisustustrendit blogissa kävimme läpi tämän vuoden trendejä ja vaikka tuleva vuosi tuo värejä mukaan sisustukseen, niin edelleen valkoinen sisustus pitää pintansa suosittuna sisustustyylinä. Valkoisen sävyissä palataan aiempaa lämpimämpiin sävyihin ja lisäämällä puuta sisustukseen saadaan tiloihin raikkauden tuntua.

Valkoinen sisustus mielletään puhtaaksi ja valoisaksi. Valkoinen yhdistyy klassisesti mustan, ruskean ja harmaan kanssa, mutta sitä on helppo piristää millä tahansa muulla värillä vaikkapa tekstiilien tai muiden yksityiskohtien avulla. Värinä vaaleat sävyt luovat tilaan avaruutta ja sisustuksessa kannattaa leikkiä myös erilaisten pintojen, materiaalien ja sävyjen kanssa. Valkoisesta väristä on tarjolla lukemattomia eri sävyjä, joista varmasti löytyy jokaiselle sopiva.

Struktuuri-sisustuspaneeli

Puulla sisustaminen

Valkoista voi pehmentää käyttämällä valkoisten pintojen kanssa vaaleita puulajeja. Tyylikkään harmoninen sisustuskokonaisuus syntyy saman sävyisistä puulajeista. Esimerkiksi koivu, kuusi ja saarni ovat vaaleita puulajeja. Saarnista valmistetut VIRE-sisustuspaneelit antavat lämpimän, mutta modernin tunnelman tilaan yhdessä luonnonläheisen sävypaletin kanssa. VIRE-sisustuspaneeli soveltuu seinien lisäksi loistavasti myös kattopaneeliksi.

Siparila saarni VIRE-paneeli asuntomessuilla 2017 kohteessa kannustalo Saimaan Harmaja
VIRE-sisustuspaneeli

Puulla sisustamisen ei tarvitse olla hankalaa. Valmiiksi pintakäsitellyillä ja leveillä AITO-sisustuslevyillä tulee valmista pintaa helposti. Sisustuslevyn 280 mm leveällä pinnalla seinät valmistuvat nopeasti eikä valmiilla pinnalla ole häiritseviä naulankantoja. Suorareunainen ja moderni sisustuslevy on kuin taulu, jonka pääosassa on puun luonnollinen kauneus. Voit asentaa AITO-sisustuslevyn jatkokset suoraan samaan pystylinjaan tai joka toisen sauman puoleen väliin edellistä paneelia.

Seinällä AITO-sisustuspaneeli

Valaistuksen tärkeys

Näin keväisin sisustus alkaa taas näyttämään jo itsestään ihanan raikkaalta, kun kevät aurinko tuo valoa ikkunoista. Valaistus on valkoisella sisustamisessa erityisen tärkeää. Valolla luodaan valot ja varjot, korostukset ja häivytykset… Luonnonvalossa kaikki sävyt näyttävät erilaiselta kuin keinovalossa tai kynttilänvalossa.

aito_sisustuslevy_kodin_sisustus
Seinät AITO-sisustuspaneeli, katto Struktuuri-sisustuspaneeli

Mutta täällä pohjoisessa ei ikävä kyllä aina ole ihanaa luonnonvaloa, joten valaistukseen kannattaa panostaa. Esimerkiksi epäsuoraa valoa voi käyttää kaappien päällä, sokkelin yläreunassa tai vaikka peilin. Epäsuora valo tuo tunnelmaa, mutta on myös pimeään aikaan hyvä lisävalo. Valot voi piilottaa myös huomaamattomasti osaksi kattoa. VALO-sisustuspaneelilla loihdit ihanan puukaton ja piilotat valot siististi sisäpaneeleiden väliin. Valo kuultaa kauniisti paneelien välistä ja valaistuksen voimakkuuteen voi vaikuttaa led-nauhojen määrällä.

Olohuoneen seinä PALA-sisustuspaneeli. Katto VALO-sisustuspaneeli
Ota yhteyttä! Contact us

Askarruttaako jokin? Ota yhteyttä – palaamme asiaan mahdollisimman pian!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.