Siparila - Passion for Wood
Siparila - Passion for Wood

Ylellinen lehtikuusi yllättää kestävyydellään

Lehtikuusi on tehnyt hiljaa tuloaan suomalaiseen ulkorakentamiseen. Lehtikuusi on ympäristöystävällinen ratkaisu kestävään rakentamiseen. Se on luontaisilta ominaisuuksiltaan erittäin kestävä ja kova rakennusmateriaali. Lehtikuusi sisältää luonnon omia suoja-aineita kuten pihkaa, hartseja ja mineraaleja. Myös lehtikuusen solurakenne on muista puulajeista poikkeava eikä siihen imeydy kosteus samalla tavalla kuin esimerkiksi mäntyyn.

Lehtikuusen voi sävyttää

Lehtikuusi on loistava vaihtoehto kestävän terassin rakennusmateriaaliksi. Lattioissa lehtikuusen hyvät ominaisuudet korostuvat sen kovuuden ja tiheyden ansioista, mutta samalla se on vaalea  ja sitä voidaan tarvittaessa sävyttää tummemmaksi. Sävytykseen soveltuvat puuöljyt. Varovainen kannattaa kuitenkin olla sävyn tummuuden kanssa. Liiallinen pastojen käyttö puuöljyssä voi aiheuttaa sävyn kuoriutumisen irti puun pinnasta keväällä lumien sulettua.

lehtikuusi terassi on kestävä

Lehtikuusi laudasta on monta eri leveyttä

Laiturit, terassit, kaiteet, pihakalusteet, aidat ovat sopivia lehtikuusen käyttökohteita. Lehtikuusta on saatavilla 95 mm, 120 mm ja 145 mm leveänä lautana. Mikäli haluat rakentaa erityisen jyhkeän terassin, kannattaa valita 45 mm paksu ja 195 mm leveä lehtikuusi-lauta. Uusimpana lehtikuusen käyttökohteena ovat jatkuvasti kuumat ja kosteat tilat kuten saunat ja suihkuhuoneiden sisustus, joissa lämpö- ja kosteusvaihtelut ovat suuria.

Paksuus, mm Leveys, mm Pituus, mm
28 95 4000 +
28 120 4000 +
28 145 4000 +
45 195 4000 +

 

Kysy lisää myynnistämme tai pyydä tarjous!

Ota yhteyttä! Contact us

Askarruttaako jokin? Ota yhteyttä – palaamme asiaan mahdollisimman pian!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.